PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: Primele 5 staţii de încărcare lentă a autobuzelor electrice au ajuns la Piatra-Neamţ; proiectul este de 57 milioane lei

Primele 5 staţii de încărcare lentă, din cadrul proiectului de achiziţie a autobuzelor electrice, au ajuns la Piatra-Neamţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că staţiile au fost aduse la sediul SC Troleibuzul SA, iar în luna ianuarie 2023 vor sosi şi celelalte staţii de încărcare lentă şi rapidă dar şi cele 21 autobuze electrice.

„Îmi doresc foarte mult să eficientizăm transportul public de călători şi să le oferim oamenilor posibilitatea de a se deplasa cu mijloace de transport în comun ecologice, moderne, la standarde europene”, a precizat Ionel Arsene.

În cadrul proiectului, a fost încheiat un contract de furnizare pentru 21 de autobuze electrice de circa 10 metri, operabile în condiţii de deal, 21 staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă a autobuzelor electrice.

Toate autobuzele din cadrul proiectului vor deservi transportul public de persoane pe raza municipiului Piatra-Neamţ, prin SC Troleibuzul SA, în calitate de operator de transport public de călători.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, are o valoare de 57,6 milioane lei şi are termen de finalizare a implementării data de 31.12.2023. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE