PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA: Peste 37 milioane lei repartizate către 14 UAT-uri pentru încălzirea pe bază de păcură, cărbune şi biomasă

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat, miercuri, repartizarea către bugetele locale din 14 unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a doua tranşe, în valoare de 37.130.302,61 de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022 – 2023.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune şi biomasă, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată. La cererea administraţiilor locale, urmează să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe, a precizat ministrul, citat într-un comunicat al MDLPA.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iaşi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Râmnicu Vâlcea şi Timişoara, precum şi oraşele Huedin, Întorsura Buzăului şi Horezu.

Conform comunicatului, până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat 140 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă.

MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE