PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Clădire nouă cu heliport, la Spitalul Municipal ‘Anton Cincu’ Tecuci

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate privind construcţia unei clădiri noi cu heliport la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci, valoarea investiţiei fiind de 172.429.365 de lei, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în noua clădire a spitalului vor funcţiona Blocul Operator, Ortopedia şi Traumatologia, secţia de Chirurgie Generală, secţia ATI, secţia de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine şi compartimentul de Sterilizare.

„Este o investiţie extrem de importantă şi de necesară pentru zeci de mii de pacienţi din Tecuci şi zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiş şi un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate şi patru săli moderne pentru intervenţii chirurgicale. Noul corp al spitalului va fi legat de spaţiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE