PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa: Taxele şi impozitele locale, indexate cu rata inflaţiei, de 5,1%

Taxele şi impozitele locale pentru anul 2023, percepute în municipiul Bistriţa, vor fi indexate cu rata inflaţiei şi vor creşte cu 5,1%, potrivit hotărârii adoptate în şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Local.

O creştere mai mare va fi în cazul impozitului pe mijloacele de transport, de 19% până la 44%, în funcţie de capacitatea cilindrică.

De asemenea, va fi modificată cota de impozitare pe clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, de la 0,2% la 0,5%.

Se estimează că toate aceste modificări de taxe şi impozite vor aduce în plus la bugetul local peste 2,3 milioane de lei.

Bistriţenii care vor achita integral impozitele până la data de 31 martie 2023 vor primi o reducere de 10%, la fel ca în anii anteriori.

În ceea ce priveşte taxele speciale, acestea vor rămâne nemodificate în marea lor majoritate, cu excepţia unora care vor creşte cu aproximativ 5%, respectiv taxa de utilizare a capelei mortuare, taxa pentru atribuirea unui loc de veci şi cea pentru întreţinerea cimitirului municipal, în timp ce tarifele de intrare la ştrandul municipal vor creşte cu 10% pentru adulţi şi cu 20% pentru copii şi pensionari. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE