PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Salariile angajaţilor din primăria municipiului reşedinţă, majorate în medie cu 15%

Salariile celor peste o mie de angajaţi din Primăria municipiului Bistriţa vor fi majorate, începând cu 1 ianuarie 2023, în medie cu 15%, potrivit proiectului de hotărâre adoptat în şedinţa ordinară de marţi a Consiliului Local.

Proiectul a primit 14 voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri.

Raportat la grila de salarizare din 2019, există şi salarii care cresc cu 20-25%, cum ar fi cele ale unor consilieri, inspectori şi referenţi, ale poliţiştilor locali sau ale administratorilor.

Cele mai mari salarii de bază din primărie le vor avea secretarul municipiului – 15.768 lei, arhitectul-şef – 15.149 lei, directorii – 14.930 lei, directorii adjuncţi – 12.745 lei, şefii de servicii – 11.653 lei şi şefii de birou sau atelier – 11.216 lei.

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat în cadrul şedinţei de consiliu local că impactul acestor majorări salariale asupra bugetului de anul viitor este estimat la 8 milioane de lei, însă a adăugat că în luna ianuarie va veni cu un proiect de hotărâre privind o nouă organigramă, care, spune el, va duce la o reducere a cheltuielilor de personal.

În referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre se menţionează că salariile acestor angajaţi nu au mai fost majorate de patru ani, cu excepţia celor care erau la nivelul salariului minim pe economie, iar măsura de creştere a veniturilor este justificată prin prisma creşterii preţurilor la energie electrică, gaze naturale, combustibili, utilităţi publice şi bunuri de consum. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE