PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: 412 milioane euro pentru judeţ, prin Programul Tranziţie Justă

Judeţul Dolj va primi 412 milioane euro prin Programul Tranziţie Justă pentru stimularea mediului privat, reconversie profesională şi reducerea sărăciei energetice, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

„Comisia Europeana a aprobat Programul Tranziţie Justă, cu un buget total de 2,5 miliarde de euro, pentru şase judeţe din România, printre care şi judeţul Dolj. Judeţul Dolj este, alături de Gorj, unul dintre cele două centre ale producţiei de electricitate pe bază de lignit din România, tip de producţie care urmează a fi eliminat gradual din structura de producţie de electricitate a României până la sfârşitul anului 2030. Consiliul Judeţean Dolj sprijină IMM-urile pentru accesarea fondurilor din acest program şi pregăteşte propriile proiecte pentru solicitare de finanţare”, a declarat, luni, preşedintele CJ Dolj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sursei citate, rezultatele preconizate ale implementării Programului în judeţul Dolj sunt: 1.825 locuri de muncă directe create în entităţile care beneficiază de sprijin; 998 întreprinderi care vor beneficia de sprijin în vederea diversificării economiei teritoriilor şi creării de locuri de muncă durabile şi de calitate; 5.633 persoane vor beneficia de programe de reconversie profesională pentru ocuparea locurilor de muncă într-o economie cu emisii reduse; 57 ha de suprafeţe care vor beneficia de acţiuni de decontaminare şi reconversie; 4.000 de gospodării sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator; capacitate de producţie suplimentară din energii regenerabile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE