PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Finanţare de peste 12 milioane de euro pentru proiecte ale municipiului reşedinţă prin PNRR

Municipalitatea braşoveană a obţinut peste 12 milioane de euro finanţare prin PNRR, primarul Allen Coliban semnând, luni, trei contracte care vizează actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului, reabilitarea energetică a unei şcoli, precum şi achiziţia unor autobuze electrice şi amplasarea unor staţii de încărcare aferente.

Contractul de finanţare pentru proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General are o valoare de 650.000 de euro, respectiv 3,18 milioane plus TVA, sumă care va acoperi cea mai mare parte din contractul semnat anterior cu o asociere de firme de profil din Bucureşti, în valoare de 3,4 milioane de lei plus TVA.

Totodată, municipalitatea braşoveană a obţinut, în cadrul componentei „Valul renovării” din PNRR, o finanţare de 1,83 milioane de lei plus TVA, adică 373.736 euro pentru proiectul „Reabilitarea Energetică a Şcolii Gimnaziale nr. 5 Braşov – Corp B”, în urma implementării căruia unitatea şcolară îşi va reduce costurile cu energia.

Cea mai consistentă finanţare, de peste 11 milioane de euro, a fost obţinută pentru achiziţia de autobuze electrice şi a unor staţii de încărcare aferente.

În acest sens, luni a fost semnat contractul de finanţare pentru primele 23 de autobuze electrice de 10 metri, din totalul de 48 pentru care municipalitatea braşoveană a solicitat finanţare, precum şi pentru realizarea a 8 staţii de încărcare rapidă şi 23 de staţii de încărcare lentă.

În cadrul aceluiaşi proiect au fost incluse ăi 7 autobuze electrice pentru municipiul Săcele. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE