PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Asociaţia Municipiilor din România lansează un apel de a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei

Asociaţia Municipiilor din România lansează un apel către autorităţile locale din ţară de a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei.

„Apel către autorităţile locale din România pentru a oferi generatoare şi alte echipamente energetice de încălzire Ucrainei. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a forţat milioane de ucraineni să îşi părăsească locuinţele, a distrus sute de oraşe şi sate şi continuă să devasteze regiunile Ucrainei. În prezent, reţeaua electrică acoperă doar 70% din consumul necesar, lăsând milioane de oameni fără electricitate şi apă, într-o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Emil Boc, împreună cu primarii de municipii, fac apel către toate autorităţile locale din România să continue să ofere ajutor de urgenţă şi să se alăture iniţiativei colective de la nivel european prin furnizarea de generatoare şi orice alte echipamente energetice pentru încălzire”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Asociaţia Municipiilor din România.

Potrivit sursei citate, de asemenea, autorităţile locale din Ucraina au nevoie de microbuze şi autobuze, care să amelioreze efectele resimţite de elevi, studenţi şi ceilalţi cetăţeni, permiţând astfel Ucrainei să supravieţuiască iernii.

„Implicarea municipiilor în astfel de acţiuni este deja un exemplu de bune practici la nivel naţional, acestea acordând încă de la începutul conflictului din Ucraina sprijin umanitar/ material. Deşi ajutorul acordat Ucrainei, până în prezent, a fost impresionant, atacurile violente asupra infrastructurii electrice au făcut ca Ucraina să se afle într-o situaţie critică, având nevoie de un efort colectiv al tuturor autorităţilor locale şi centrale din Uniunea Europeană de a aloca resursele necesare supravieţuirii Ucrainei. Suntem convinşi că administraţiile locale din România vor demonstra în continuare solidaritate, disponibilitate, în susţinerea unei cauze juste şi că apelul nostru va arăta încă o dată puterea comunităţilor locale”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE