PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Nou sediu pentru Parchetele din subordinea Curţii de Apel Oradea, proiect comun al CJ şi Primăriei

Consilieri locali şi cei judeţeni au votat vineri, într-o şedinţă comună, încheierea unui parteneriat între Municipiul Oradea, judeţul Bihor şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pentru construirea unui nou sediu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi al unităţilor de parchet subordonate.

Potrivit unui comunicat al primăriei, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea îşi desfăşoară activitatea într-un imobil situat pe strada Aurel Lazăr nr. 12, într-un spaţiu care nu mai corespunde noilor cerinţe.

Astfel, în urma mai multor întâlniri de lucru ce au avut loc între reprezentanţii autorităţilor publice locale şi cei ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, s-a identificat ca posibil spaţiu terenul de pe strada Vlădeasa, la intersecţia cu Traian Blajovici. Terenul în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi va fi pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Bihor.

În acest parteneriat, Primăria Oradea va realiza studiul de fezabilitate necesar edificării noului sediu, va identifica sursa de finanţare şi va aloca suma necesară realizării studiului de fezabilitate, iar la finalizarea noii construcţii va întreprinde toate demersurile necesare pentru trecerea imobilului, clădirii şi terenului de pe strada Aurel Lazăr în proprietatea publică a municipiului Oradea.

În noul sediu ar urma să îşi desfăşoare activitatea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj – Serviciul Oradea.

„Identificarea unui nou spaţiu era necesară deoarece spaţiul în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Parchetul Curţii de Apel Oradea este insuficient şi inadecvat. Totodată, dezvoltarea şi modernizarea clădirii este imposibilă, întrucât imobilul se află într-o zonă de interes patrimonial imobiliar din centrul vechi, în zonă pietonală. Potrivit reprezentanţilor Parchetului, în perioada imediat următoare sunt nevoiţi să implementeze programe noi de ridicare a calităţii serviciilor judiciare, care presupun o regândire a funcţionalităţii clădirii,” se arată în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE