PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Programări numai online şi telefonic pentru acte de identitate şi stare civilă, în Craiova

Începând cu data de 03.01.2023, cetăţenii din municipiul Craiova vor putea depune cererile de eliberare a actelor de identitate prin Ghişeul Unic de Evidenţă a  Persoanelor, precum şi cererile pentru eliberări acte de stare civilă numai în baza programărilor telefonice şi online.

Potrivit Primăriei Municipiului Craiova, programarea telefonică pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate se va face la numerele: 0351/451883 sau 0251/310219 interior 105, iar programarea online pe site-ul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor – www.spcepcv.ro. De asemenea, programarea telefonică pentru depunerea cererilor de eliberare a certificatelor (duplicate)/extraselor multilingve de naştere, căsătorie şi deces precum şi a Anexei 9 (dovadă stare civilă) se va face la numerele: 0351/451883 sau 0251/310219 interior 112, iar programarea online pe site-ul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor – www.spcepcv.ro.

„Măsura vine ca urmare a implementării, în cursul anului 2023, a proiectului ‘Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă’ (SIIEASC), cu impact asupra soluţionării cu celeritate a cererilor cetăţenilor români şi străini ale căror acte şi fapte de stare civilă sunt înregistrate în România precum şi a proiectului privind eliberarea cărţii de identitate electronice, având scopul de a veni în sprijinul cetăţenilor care se adresează Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi  evitarea aglomeraţiei”, informează Primăria Municipiului Craiova. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE