PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Primăria municipiului reşedinţă, premiu pentru excelenţă în sistemul de sănătate

Municipiul Galaţi a primit distincţia „Excelenţă în sistemul de sănătate şi bunăstare” în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, care a avut loc miercuri seară, la Opera Naţională din Bucureşti, informează, joi, Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit sursei citate, acest premiu reprezintă o recunoaştere a preocupării şi implicării municipalităţii în îmbunătăţirea infrastructurii şi a dotărilor, cât şi în creşterea siguranţei pacienţilor în toate cele trei spitale aflate în administrarea Primăriei municipiului Galaţi: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ap. Ioan”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” şi Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Pentru aceste trei spitale, Primăria municipiului Galaţi are în derulare 19 proiecte cu finanţare europeană, în diferite stadii. Există deja finanţare europeană pentru opt proiecte în valoare totală de 17,6 milioane de euro, proiecte aflate acum în derulare, ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii şi a dotărilor în cele trei spitale, cât şi creşterea siguranţei pacienţilor.

Totodată, conform sursei citate, se mai adaugă trei proiecte pregătite pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, în valoare totală de 8 milioane de euro, precum şi opt proiecte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare totală de 8,6 milioane de euro.

„Sănătatea este o prioritate. Iar în acest moment există diverse soluţii de finanţare cu ajutorul cărora putem face ca lucrurile să funcţioneze mai bine pentru gălăţeni. Şi pentru că este datoria noastră să găsim rezolvări care să ducă în cele din urmă la un sistem medical sigur şi performant, am căutat să accesăm toate opţiunile posibile de finanţare cu care să îmbunătăţim infrastructura medicală sau să aducem dotări de ultimă generaţie în spitalele pe care le administrăm. Suntem motivaţi să investim în continuare în sănătate, dar şi în celelalte domenii esenţiale pentru gălăţeni, cei care pentru mine sunt adevăraţii câştigători”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE