PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Iluminatul public va fi modernizat pe 141 de străzi din Focşani, cu finanţare de la AFM

Iluminatul public va fi modernizat pe 141 de străzi din municipiul Focşani, cu o finanţare în valoare de 6,29 milioane lei, din care cinci milioane lei nerambursabili, de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a anunţat, luni, primăria municipiului Focşani.

„AFM a anunţat că va finanţa în municipiul Focşani un nou proiect de modernizare a iluminatului public, în valoare totală de 6,29 milioane lei, din care cinci milioane lei nerambursabili. ‘Modernizarea Sistemului de Iluminat Public din Municipiul Focşani – etapa a II-a’ este un program de creştere a eficienţei energetice şi gestionare inteligentă a energiei prin care municipalitatea va reduce cu 76,24% consumul de energie electrică la iluminatul public pe un număr de 141 străzi”, a precizat, într-un comunicat de presă, Primăria Focşani.

Potrivit administraţiei locale, în cadrul proiectului vor fi înlocuite 1.771 aparate de iluminat existente cu aparate de iluminat moderne cu surse luminoase de tip LED, cu eficienţă energetică ridicată şi tehnologie pentru monitorizare şi comandă/control de la distanţă – telegestiune de tip „smart – city”. De asemenea, vor fi înlocuite şi sistemele de susţinere şi reglaj a corpurilor de iluminat.

Primăria Focşani a montat deja 307 lămpi led cu telemanagement tip „smart-city” în cadrul etapei I-a a proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în Municipiul Focşani” finanţat de AFM.

Alte 380 de lămpi led s-au montat în municipiul Focşani şi în Cartierul Mândreşti în cadrul contractului de mentenanţă a sistemului de iluminat public delegat către Urbioled SRL.

Totodată, în cartierul Bahne, unde primăria implementează proiectul european „Reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în zona Bahne” s-au montat 459 stâlpi de iluminat public cu led şi sistem de telemanagement, iar în Parcul Bălcescu s-au montat 207 stâlpi de iluminat noi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE