PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Capitalei încasează 10 milioane de lei din parcări în acest an, anunţă viceprimarul Bujduveanu

Primăria Capitalei încasează în acest an dividende de 10 milioane de lei de la Compania Municipală Parking, care este operatorul serviciului public de parcări, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu.

„Pentru prima dată în ultimii 30 de ani parcările aduc venituri pentru bugetul oraşului! Banii vor fi folosiţi pentru reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului. Adică finanţare suplimentară pentru soluţii de mobilitate în Bucureşti”, a scris viceprimarul luni, pe Facebook.

Stelian Bujduveanu a menţionat că de anul viitor va fi mărită şi redevenţa pentru operatorul parcărilor.

„Acum, aceasta este de doar 1% – mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevenţa pentru oraş va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să creştem veniturile municipale, nu pe ale operatorului CMPB”, a precizat viceprimarul.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, săptămâna viitoare, pe 22 decembrie, CGMB va aproba noile reglementări pentru parcare, inclusiv cea privind un tarif unic de 5 lei/oră.

„Nou! preluat din dezbatere – după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare. Abonament zilnic parcare de 25 lei. Abonament lunar parcare de 500 lei. Important! Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei”, se mai arată în postare.

Viceprimarul a adăugat că Poliţia Locală şi Brigada de Poliţie Rutieră îşi intensifică activitatea pentru sancţionarea celor care parchează neregulamentar. Totodată, Compania Parking creează noi locuri de parcare şi le modernizează pe cele existente.

„Direcţia de Transporturi din PMB şi Comisia Tehnică de Circulaţie vor implementa noi planuri de sistematizare a traficului prin: locuri de parcare noi în Centru; sensuri unice pe străzile din interiorul inelului central de circulaţie; benzi unice pentru transportul public. Lucrăm, zi de zi, pentru a creşte mobilitatea în Bucureşti! Eliberăm trotuare de maşini, creăm noi locuri de parcare şi sistematizăm circulaţia în zona centrală”, a precizat Stelian Bujduveanu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE