PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: Cinci blocuri cu 32 de locuinţe din Râmnic, reabilitate prin POR cu 8,3 milioane lei

Cinci blocuri cu 324 de locuinţe din Râmnicu Vâlcea au fost reabilitate cu finanţare prin Programul Operaţional Regional, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, administratorul public al municipiului, Eusebiu Veţeleanu.

Prin această investiţie, în valoare totală de 8,3 milioane lei, se va reduce consumul de energie primară în cele cinci imobile cu aproximativ 40%.

„Valoarea totală a proiectului a fost de 8.321.385,78 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile a fost de 3.762.309,30 lei, valoarea contribuţiei europene (FEDR) fiind de 3.197.962,90 lei. Proiectul a avut ca obiectiv specific creşterea eficienţei energetice a celor 5 blocuri de locuinţe (patru din cartierul Petrişor şi al cincilea din cartierul Ostroveni), totalizând 324 de apartamente şi garsoniere, cu rezultat în scăderea gazelor cu efect de seră, a consumului de energie primară şi (cu 40%) a consumului specific de energie pentru încălzire”, au precizat reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea într-o postare pe facebook.

Municipiul Râmnicu Vâlcea a obţinut finanţare prin POR pentru opt proiecte ce au vizat reabilitarea termică a 46 de blocuri de locuinţe. Dintre acestea, două proiecte, pentru reabilitarea a 15 imobile, sunt încă în derulare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE