PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: CJ va solicita fonduri prin PNRR pentru un traseu pentru biciclete pe digul de pe malul Dunării

Administraţiile din judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi vor solicita fonduri prin PNRR pentru amenajarea unei piste de biciclete pe malul Dunării, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Consilierii judeţeni din Olt au aprobat, miercuri, într-o şedinţă de îndată, o hotărâre privind participarea de principiu „la implementarea proiectului din Investiţia I.4 ‘Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel naţional’ finanţat din PNRR, Componenta 11 – Turism şi cultură.

În judeţul Olt, pista de biciclete ar urma să aibă o lungime de 55- 60 de kilometri şi deocamdată nu a fost stabilită valoarea proiectului.

„Participăm împreună cu judeţul Dolj şi judeţul Mehedinţi, pe PNRR, Componenta 11, încercăm să facem piste de biciclete. Este o măsură deschisă foarte de curând, tocmai de aceea am avut astăzi nevoie de o şedinţă de îndată pentru a consfinţi participarea la acest proiect şi, de asemenea, a consfinţi parteneriatul cu celelalte două judeţe. Urmărim, pentru că sunt eligibile, să facem piste de biciclete pe malul Dunării, în cea mai mare parte din traseu probabil vom încerca să includem digul de la malul Dunării, de la Corabia spre judeţul Dolj şi care merge mai departe către Mehedinţi. Probabil că vor fi în jur de 55-60 de kilometri, pe raza judeţului Olt. Ca valoare, proiectul în momentul de faţă, nu o ştim. Nu avem cum, nu s-au aprobat sume, nu s-au aprobat indicatori. S-a aprobat participarea de principiu la acest proiect”, a declarat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că pistele vor fi amenajate pe trasee noi, inclusiv pe digul malului Dunării, astfel încât să nu fie afectate drumurile şi străzile din localităţi.

„Nu se va micşora nimic din drumul naţional existent pe acolo sau străzile, se va încerca folosirea unui alt traseu, tocmai de aceea, v-am spus, digurile de pe malul Dunării sunt eligibile şi vom încerca să facem acest traseu de biciclete astfel încât el să fie în natură şi să nu intersecteze căile rutiere auto, iar eu cred că vom reuşi”, a mai declarat Marius Oprescu.

Liderul proiectului va fi judeţul Dolj, iar judeţele Olt şi Mehedinţi, precum şi localităţile prin care va fi amenajat traseul pentru biciclete vor fi parteneri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE