PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Municipiului Timişoara a câştigat fonduri europene, prin PNRR, pentru cumpărarea de troleibuze

Primăria Municipiului Timişoara a câştigat o finanţare de peste 80 de milioane de lei, prin PNRR, pentru achiziţia a 25 de mijloace de transport mai puţin poluante (troleibuze) necesare îmbunătăţirii transportului public de călători, în timp ce Ministerul Dezvoltării va contracta în sistem centralizat amenajarea a 49 de staţii de încărcare vehicule electrice pentru Timişoara.

„Într-o săptămână am reuşit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timişoara cu unele moderne şi nepoluante. Cu proiectele deja în derulare şi cele două câştigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timişoara, în total 150 vehicule, toate electrice. Nu ne oprim aici”, a declarat, vineri, primarul Dominic Fritz.

Prin aceste finanţări europene, Primăria Timişoara reuşeşte să modernizeze întreaga flotă de transport public, respectiv 150 de autobuze, troleibuze şi tramvaie. Astfel, sunt deja în derulare contractele pentru 23 de tramvaie Bozankaya şi 44 de autobuze electrice, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care se finalizează în 2024. În faza de contractare sunt 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne şi 33 de troleibuze cu motor electric, care până în 2026 trebuie să fie în circulaţie, potrivit edilului Dominic Fritz. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE