PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Aeroportul ”Ştefan cel Mare”, modernizat cu 13 milioane de euro prin POIM

Aeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava va primi o finanţare de peste 13 milioane de euro prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru lucrări de modernizare, a anunţat, miercuri, deputatul Gheorghe Şoldan, după semnarea contractului la Ministerul Transporturilor.

El a spus că este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 65 de milioane de lei, respectiv 13 milioane de euro, prin care va creşte gradul de siguranţă şi securitate al aeroportului.

Investiţia presupune construirea unui drum perimetral, achiziţionarea de sisteme de siguranţă şi securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor şi bagajelor, echipamente pentru întreţinerea suprafeţelor de mişcare şi echipamente de deszăpezire.

Toate aceste lucrări de modernizare vor trebui încheiate până la finalul anului 2023.

”Din 2024, vom avea la Suceava un aeroport complet modernizat care va oferi un grad înalt de siguranţă tuturor pasagerilor. Sunt convins că acest lucru va contribui la dezvoltarea judeţului nostru şi va face ca Suceava să aibă unul dintre cele mai importante şi sigure aeroporturi din ţară, mai ales în contextul în care România se pregăteşte să adere la spaţiul Schengen. Acest lucru este posibil datorită implicării guvernării PSD în sprijinirea proiectelor de infrastructură, o atenţie deosebită fiind acordată Moldovei şi în mod special judeţului Suceava. Îi mulţumesc domnului Sorin Grindeanu pentru că a fost extrem de deschis în a accepta argumentele mele şi ale colegilor mei din PSD de a sprijini toate proiectele de dezvoltare pentru judeţul Suceava şi pentru suceveni”, a spus deputatul Şoldan. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE