PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Sediul Serviciului Paşapoarte va fi reabilitat cu un milion de euro, prin PNRR

Sediul Serviciului Paşapoarte din Suceava va fi reabilitat prin PNRR cu un milion de euro, a anunţat, miercuri, prefectul Alexandru Moldovan.

El a spus că proiectul Renovare integrată – consolidare seismică şi renovare energetică moderată a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Suceava, promovat de Prefectura Suceava în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în cadrul PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării, AXA 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, Operaţiunea B.1- Renovarea Integrat゠Consolidare seismică şi renovare energetică moderată a clădirilor publice, a fost aprobat spre finanţare în data de 23 noiembrie.

Valoarea proiectului de investiţii este de aproximativ un milion de euro, iar durata de implementare a acestuia va fi de 24 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Proiectul presupune consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Suceava, situată în strada Petru Rareş nr. 70 din municipiul Suceava, iar suprafaţa construită propusă spre reabilitare este de 874 de metri pătraţi.

Clădirea este în proprietatea Statului Român şi în administrarea MAI prin Prefectura Suceava.

„Am întreprins toate diligenţele necesare şi am obţinut şi finanţarea pentru întocmirea documentaţiei DALI, contractul de servicii pentru proiectare fiind semnat în data de 22 noiembrie. Echipa de implementare a fost constituită, prin urmare sunt create toate premisele ca acest proiect să demareze în următoarea perioadă. Sunt convins că, la finalizarea acestuia, acest proiect de reabilitare va conduce la realizarea unui sediu demn de mileniul trei pentru Serviciul de Paşapoarte, un sediu care va oferi condiţii moderne şi decente atât pentru cetăţeni, cât şi pentru salariaţi”, a spus Moldovan. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE