PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prahova: Serviciul de Permise şi Înmatriculări se mută la mall; chiria- 98,80 lei/ lună fără TVA pentru 480 mp

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova (SPCRPCIV) se va muta în incinta unui centru comercial situat în sudul municipiului Ploieşti, Prefectura urmând să plătească o chirie de 98,80 lei/ lună fără TVA pentru suprafaţa de 480 de metri pătraţi alocată acestui serviciu.

Conform datelor comunicate, miercuri, de Prefectura Prahova, la nivelul instituţiei au fost începute discuţii cu privire la necesitatea relocării SPCRPCIV în urmă cu peste cinci ani, fiind făcute solicitări către mai multe instituţii publice pentru identificarea unor spaţii potrivite în acest sens, nefiind însă găsite soluţii fezabile.

„În urma unei analize a activităţii desfăşurată de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova în perioada 2001-2022, reiese o creştere importantă a volumului de lucru, fiind astfel evidenţiate şi problemele cu care se confruntă în prezent, acest serviciu. (…) activitatea este desfăşurată în spaţii de lucru improprii în mai multe locaţii (…), zona destinată primirii cetăţenilor este supraaglomerată în cea mai mare parte a timpului (spaţiul fiind comun cu Serviciul Rutier, dar şi cu Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Prahova), iar locurile de parcare sunt insuficiente atât pentru lucrători, cât şi pentru cetăţeni. (…) După analizarea mai multor propuneri, spaţiul oportun a fost identificat în cadrul complexului Prahova Value Centre, iar în urma semnării parteneriatului cu administratorii acestui centru comercial, în conformitate cu dispoziţiile prefectului Virgiliu Daniel Nanu, a fost obţinut acordul pentru transferul întregii activităţi a SPCRPCIV Prahova”, arată sursa citată.

Astfel, în noul spaţiu vor fi amenajate ghişee noi, o zonă de aşteptare generoasă, dar şi o sală modernă pentru testarea teoretică ce permite examinarea concomitentă a unui număr mai mare de candidaţi.

Costurile pentru amenajarea spaţiului sunt suportate integral de proprietar, acesta ocupându-se inclusiv de compartimentarea spaţiului conform unui plan agreat împreună cu SPCRPCIV Prahova.

Chiria pentru noul sediu al SPCRPCIV Prahova va fi de 98,80 lei( fără TVA)/ lună pentru întreaga suprafaţă de 480 de metri pătraţi.

Contractul a fost încheiat pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire.

Pentru ca acest proces de mutare să fie realizat rapid şi eficient, astfel încât să nu perturbe desfăşurarea activităţilor specifice, relocarea se va efectua etapizat.

Astfel, în primă fază, începând cu data de 12 decembrie, testarea teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se va efectua în incinta complexului Prahova Value Centre din Ploieşti, iar punctul de plecare (aprobat de către Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova) a candidaţilor programaţi în vederea susţinerii probei practice se va regăsi în parcarea complexului comercial (intrarea Mobexpert).

Într-o etapă ulterioară, până la jumătatea lunii ianuarie 2023, aici vor fi transferate şi celelalte activităţi care privesc soluţionarea cererilor pentru preschimbarea permiselor de conducere, înmatricularea vehiculelor, radierea vehiculelor sau eliberarea autorizaţiilor provizorii de circulaţie, arată Prefectura Prahova. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE