PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Se înfiinţează Centrul de monitorizare a Ordinii publice şi trafic management

Centrul de Monitorizare Trafic, creat de fosta administraţie a municipiului Timişoara, se transformă într-un centru de ordine publică modern, unic în România, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Timişoara şi Poliţia Locală.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, luni, că prin noua structură vor scădea semnificativ timpii de intervenţie la situaţii critice, va creşte siguranţa timişorenilor şi se completează „punctele oarbe” ale celor două sisteme de monitorizare.

„Intrăm într-o logică interinstituţională nouă, de la transmis date prin CD-uri la trei zile după infracţiune, la acces în timp real. Punem în comun resursele noastre de monitorizare video într-un singur centru şi îmbunătăţim eficienţa Poliţiei Locale, pentru a-i putea depista mai repede pe cei care încalcă legea. Poliţiştii locali vor avea acces la datele adunate de camerele de supraveghere ale Municipalităţii şi vor putea acţiona imediat ce văd încălcări ale legii, fie că vorbim de aruncarea ilegală de deşeuri, deranjarea ordinii publice sau pentru fluidizarea traficului la accidente. Îmi doresc ca Inspectoratul de Poliţie Judeţean să vină alături de noi şi să sporim eficienţa acestui Centru de Comandă şi fiecare să acţioneze în funcţie de competenţele legale pe care le are. De exemplu, pentru a reduce numărul de accidente în trafic avem nevoie de cooperarea Poliţiei Naţionale, pentru că doar ei pot sancţiona trecerile pe roşu zilnice”, afirmă Dominic Fritz.

Propunerea pentru crearea noului centru de monitorizare este cuprinsă într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local iniţiat de edil şi înaintat consilierilor locali pentru următoarea şedinţă.

Noul Centru de Monitorizare va integra cele 150 de camere ale Poliţiei Locale cu cele 276 de camere ale Municipiului, pentru a putea înregistra şi stoca imagini video în limitele regulamentului european pentru protecţia datelor cu caracter privat, GDPR. De asemenea, Centrul va avea la dispoziţie, în plus, şapte radare fixe şi încă 37 de camere ultraperformante care pot detecta automat trecerile pe culoarea roşie, echipamente verificate metrologic. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE