PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Primăria alocă peste jumătate de milion de lei pentru manifestările de Crăciun şi Revelion 2023

Primăria Suceava va aloca 500.000 de lei fără TVA pentru manifestările organizate de Crăciun şi Revelion 2023, o hotărâre în acest sens urmând să fie aprobată în şedinţa deliberativului local din această lună.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, iniţiatorul acestui proiect de hotărâre, arată în expunerea de motive că, în fiecare an, se sărbătoreşte oraş împreună cu cetăţenii municipiului şi turiştii din ţară şi din străinătate Crăciunul şi trecerea în noul an.

Potrivit lui Lungu, în perioada 20 – 23 decembrie 2022, pe scena amplasată în Piaţa 22 Decembrie se vor desfăşura concerte de colinde şi muzică specifică noului an, interpretate de grupurile corale din şcolile sucevene împreună cu artiştii locali.

„Odată cu creşterea numărului de turişti din municipiul Suceava şi implicit din Bucovina, dorim să organizăm spectacole cultural-artistice şi un spectacol pirotehnic în centrul emoţional al municipiului Suceava. (…) Colindele reprezintă un punct forte în cultura tradiţională românească şi implicit în cea bucovineană, astfel că vor transmite spectatorilor prezenţi un mesaj cu înaltă încărcătură emoţională şi artistică”, se arată în expunerea de motive a primarului.

Totodată, în centrul municipiului Suceava, pe 27 decembrie va fi organizat „Festivalul de tradiţii şi obiceiuri de anul nou”, ce are menirea de a menţine, anima şi promova cultura, tradiţiile şi obiceiurile bucovinene din toate zonele istorice, devenind astfel o nouă destinaţie şi o sursă pentru turismul festivalier.

La trecerea în noul an se va desfăşura un spectacol pirotehnic ce vine în completarea reprezentaţiilor scenice cu muzica uşoară şi muzica populară, concerte susţinute de interpreţi şi formaţii din România.

„Revenirea la o viaţă fără restricţii, după perioada pandemică în care toată lumea a trăit cu constrângeri şi lipsa socializării, organizarea unui spectacol de amploare este binevenit. Evenimentul se doreşte a fi unul de excepţie, cu atât mai mult cu cât spectacolul pirotehnic de anul acesta va fi unic”, arată primarul, subliniind că Suceava va promova conceptul de destinaţie turistică „Suceava-Oraşul Cetăţii de Scaun”, pentru a atrage turişti din ţară şi străinătate. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE