PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Două grădiniţe din Deva vor fi reabilitate energetic cu fonduri UE; factura la energie va scădea cu 45 %

Două grădiniţe din municipiul Deva vor fi reabilitate energetic cu fonduri europene şi contribuţie de la bugetul local, iar la finalul lucrărilor factura la energie a celor două unităţi de învăţământ va scădea cu peste 45%, au informat reprezentanţii municipalităţii.

Potrivit unei hotărâri adoptate luni de consilierii locali, valoarea fondurilor ce vor fi investite în reabilitarea grădiniţelor numerele 3 şi 4 se ridică la 1,71 milioane de euro, banii fiind asiguraţi prin PNRR – componenta Valul Renovării şi cofinanţare de la bugetul local.

„Să asigurăm copiilor noştri un învăţământ de calitate este o prioritate a administraţiei publice locale, iar renovarea energetică a unităţilor de învăţământ este un pas important în această direcţie”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Administraţia locală a apreciat că proiectele de renovare energetică a celor două unităţi de învăţământ vor duce la scăderea facturilor la energie cu minimum 45%.

Primăria Deva mai are în derulare câteva proiecte de reabilitare energetică a şcolilor sau liceelor, investiţiile derulându-se cu fonduri europene. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE