PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Botoşani: CJ a achiziţionat un computer tomograf de ultimă generaţie pentru Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati din Botoşani a fost dotat, sâmbătă, cu un computer tomograf de ultimă generaţie, informează un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean.

Fondurile alocate pentru achiziţia echipamentului medical provin din bugetul propriu al judeţului, în cadrul unui proiect care mai include şi modernizarea Secţiei de Radiologie şi Imagistică Medicală.

„Computerul tomograf ajuns astăzi (sâmbătă – n.r.) la Spitalul Judeţean a fost achiziţionat din fondurile Consiliului Judeţean în cadrul unui proiect mai amplu, care presupune şi un proces de reabilitare şi modernizare a spaţiului din Secţia de Radiologie şi Imagistică Medicală în care va funcţiona. Vorbim de un proiect de aproximativ 2,5 milioane de lei, care vine să crească substanţial calitatea actului medical. În perioada imediat următoare se va lucra intens la montarea CT-ului şi se va demara procedura de avizare şi acreditare, astfel încât botoşănenii să beneficieze cât mai repede de cele mai bune servicii medicale”, a declarat preşedintele CJ, Doina Federovici, citată în comunicat.

Noul computer tomograf are 128 de secţiuni sau rotaţii, atât în mod axial, cât şi elicoidal, iar durata maximă a unei expuneri în spirală este de 100 secunde, ceea ce reduce efectele nocive asupra pacienţilor.

Faţă de tomografiile convenţionale, imaginile din corp sunt prelucrate obţinând reconstrucţii în toate cele trei planuri, iar în baza acestor imagini se pot stabili diagnostice cu o foarte mare acurateţe, se arată în comunicat.

În ultimul an, din fonduri europene, s-a mai achiziţionat aparatură radiologică şi de imagistică în valoare de aproximativ cinci milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE