PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ilfov: Acţiune de sterilizare a câinilor din proximitatea firmelor şi instituţiilor publice

Câinii de rasă comună din proximitatea firmelor şi instituţiilor publice din judeţul Ilfov vor fi sterilizaţi gratuit, în perioada 21 noiembrie – 9 decembrie, pentru a nu se mai înmulţi necontrolat, a anunţat, vineri, Animal Society, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Clinica mobilă Animal Society va staţiona în şase puncte fixe din judeţul Ilfov unde sunt foarte mulţi câini. Punctele au fost identificate şi stabilite pe baza informaţiilor adunate din teren de la cetăţeni. Câinii vor fi sterilizaţi în clinica mobilă.

„Ne lovim de ani de zile de o interpretare absolut greşită a legii. (…) Legea spune clar: Primăriile trebuie să ia câinii din stradă, să-i ducă în adăposturi şi acolo să-i sterilizeze şi aşa mai departe. De cele mai multe ori, nu se întâmplă acest lucru din foarte multe motive. Însă, eu, Hilde, ori eu, ONG, dacă am posibilitate să sterilizez un câine din stradă, dar nu-l pot lua acasă, pot să o fac. Legea nu mă împiedică. Haideţi să nu mai citim legile după cum ne convine nouă, să realizăm că aceşti câini de pe la firme reprezintă real o sursă a înmulţirii necontrolate şi să acţionăm. Noi, Consiliul Judeţean Ilfov, nu putem facem acest lucru din fonduri publice, dar ne putem alătura demersului şi-l putem sprijini”, a declarat Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor CJ Ilfov. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE