PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Primarul Chirica a semnat contractul pentru construirea primelor trei bazine de înot la grădiniţe de copii

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a semnat contractul în valoare de peste 8,4 milioane lei pentru construirea primelor trei bazine de înot la grădiniţe din oraş.

Edilul a precizat că aceste prime trei bazine de înot se vor construi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr 14, amplasată pe strada Canta, Grădiniţa cu Program Prelungit nr 18, de pe str. Decebal, şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr 21, de pe aleea Plăieşilor.

Conform sursei citate, din cele trei oferte depuse în vara acestui an, câştigătoare a fost asocierea Constructii Unu SA – Sigm-Home Project SRL. Bugetul propus de către municipalitate pentru materializarea acestui proiect a fost de peste 8,4 milioane lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 16 luni.

Potrivit studiului de fezabilitate, se vor construi bazine de înot cu o suprafaţă de 178,10 metri pătraţi şi cu dimensiuni maxime în plan cu treptele incluse de 12,45 x 22,60 metri. Cuva fiecăruia dintre bazinele de înot va avea dimensiunea de 8,45 x 4,50 metri, cu o adâncime de la 0,50 metri până la 1,20 metri. De asemenea, clădirea va dispune de două vestiare echipate cu duşuri şi grupuri sanitare.

„Am amintit la începutul anului despre startul unei idei care s-a materializat într-un proiect. În cele din urmă putem spune că îi vedem şi capătul – primele trei grădiniţe care vor avea bazin de înot. Este o formă de compensare a grijii permanente pe care o am pentru promovarea sportului în şcolile ieşene. Aceste grădiniţe cu bazine de înot sunt un element de noutate la nivel naţional şi sper ca modelul nostru să poată fi reiterat şi de alte unităţi şcolare din România”, a declarat primarul Mihai Chirica. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE