PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vrancea: Cetăţenii municipiului Focşani, invitaţi să se implice în colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice

Administraţia locală din municipiul Focşani îi invită pe cetăţeni să se implice în colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE), aceştia fiind premiaţi cu două becuri LED pentru fiecare 15 kilograme de DEEE aduse la centrul de colectare, în cadrul campaniei „Oraşe Curate – Focşani.

„Între 21 şi 26 noiembrie, orice cetăţean care vine la sediul nostru cu minim 15 kg de DEEE-uri va primi două becuri LED, ca bonus. Tot în acest interval se pot face programări pentru tot ce înseamnă material mai voluminos şi nu poate fi dus. Noi vom asigura transportul. (…) Până la acest moment, o astfel de campanie, cu mediatizare şi cu implicare din partea unor colaboratori, nu a mai existat la nivelul municipiului Focşani. De aceea, ne dorim să conştientizăm cât mai mult cetăţenii asupra acestui aspect, astfel încât, pe viitor, să existe o colaborare din ce în ce mai strânsă între noi şi cetăţeni”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Salubrizare şi Servicii Publice Focşani, Adrian Vulpoiu.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a atras atenţia asupra efectelor negative pe care le are poluarea, inclusiv asupra oraşului.

„Trebuie să înţelegem că doar împreună putem să menţinem un mediu mai curat şi mai sănătos, pentru că vedem cât de mult afectează poluarea mediul înconjurător şi mai ales, vedem care sunt efectele nocive ale acestei poluări. Iată că în ultimul an ne-am făcut cu o secetă extrem de devastatoare pentru culturile agricole în special, dar nu numai. Dacă ne uităm în municipiul Focşani, am văzut cu toţii că vegetaţia a avut de suferit. Încă nu deţinem un sistem de irigaţie care îşi asigure cantitatea de apă necesară pentru a menţine în viaţă toate spaţiile verzi. (…) În acelaşi timp, ne dorim să fie şi mai multă curăţenie în oraş şi încă o dată, fac apel la toţi cetăţenii să respecte categoriile de deşeuri pe care le pot depozita în acele pubele amplasate în municipiul Focşani, mă refer aici la acele pubele mari care au înscrise pe ele tipurile de deşeuri ce pot fi depozitate acolo”, a spus Cristi Misăilă.

Campania se desfăşoară în două etape. Astfel, între 21 şi 26 noiembrie 2022, compania de salubritate a municipiului va colecta la sediul din strada Horea, Cloşca şi Crişan electrocasnice şi electronice mari, fără a percepe taxă pentru acestea, iar la minim 15 kilograme de DEEE predate va da în schimb 2 becuri LED. Colectarea deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice voluminoase (TV cu diagonala mare, frigidere, maşini de spălat, etc.) se poate face numai pe bază de programare prealabilă, în perioada 23-24 Noiembrie 2022.

Campania „Oraşe Curate – Focşani este un proiect derulat de Salubrizare şi Servicii Publice Focşani SA, alături de Primăria Municipiului Focşani şi în colaborare cu Asociaţia ECOTIC şi are ca obiectiv principal dezvoltarea unei atitudini responsabile a populaţiei cu privire la deşeuri, în special deşeurile de echipamente electrice. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE