PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ministerul Dezvoltării a aprobat 503 noi proiecte finanţate prin PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţează 503 noi investiţii, în 358 de localităţi din România, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, miercuri, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Lista proiectelor finanţate, în valoare totală de 2.095.503.540,46 lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro. Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele „Valul Renovării” şi Fondul Local din PNRR, a precizat un comunicat de presă al MDLPA transmis AGERPRES.

Cseke Attila a subliniat că, în următoarea perioadă, vor fi publicate şi alte investiţii care vor primi finanţare din PNRR, pe măsură ce unităţile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister.

Pentru „Valul Renovării”, au fost aprobate 76 de noi proiecte, în valoare totală de 814.741.532,14 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 427 de noi proiecte, în valoare totală de 1.280.762.008,32 lei, care vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziţionarea de mijloace de transport electrice şi staţii de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuinţe pentru tineri şi de serviciu pentru specialişti, precum şi realizarea documentaţiilor de amenajarea teritoriului şi planificarea urbană.

Aceste 503 proiecte li se alătură celor 3.890 aprobate începând din luna octombrie şi celor 209 pentru care au fost semnate deja contractele de finanţare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.602 aprobate până în prezent.

Lista este disponibilă la secţiunea Dezvoltare teritorială, subsecţiunea PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE