PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Iluminatul public şi cel festiv din municipiul reşedinţă, neafectate de costurile ridicate cu energia

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că programul de iluminat public şi festiv nu va suferi „deocamdată” modificări, în contextul tarifelor crescute pentru energie.

În urmă cu două luni, edilul anunţase că se lucrează la un plan prin care să fie reduse costurile cu energia, luându-se în calcul ca iluminatul public şi cel festiv să fie pornite mai târziu şi oprite mai devreme decât în ceilalţi ani.

„Pentru iluminatul public, deocamdată, nu am intervenit cu modificări, în sensul în care să restrângem iluminatul public. Dacă va fi nevoie, vom face şi acest lucru. Aşteptăm să vedem şi noi facturile, cum vin”, a spus Ioan Turc.

În schimb, primarul Bistriţei a cerut fiecărei direcţii din cadrul administraţiei locale să ia măsuri de reducere a costurilor cu energia cu 15%, „prin mai multă grijă”, dând ca exemplu stingerea iluminatului din interior în zonele în care acesta nu este strict necesar.

În ceea ce priveşte iluminatul festiv, care va fi pornit în data de 30 noiembrie, odată cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun din zona centrală, Primăria Bistriţa a prevăzut pentru acest final de an cheltuieli de aproximativ 600.000 de lei, fără TVA, pentru închirierea de elemente decorative şi cumpărarea de şiruri luminoase şi decoraţiuni pentru montarea pe stâlpi. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE