PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cseke Attila: Săptămâna aceasta o să facem primele plăţi pe Programul ‘Anghel Saligny’

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat, marţi, că în această săptămână vor începe plăţile prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

„25% din localităţile din România nu au o reţea de apă cu operator avizat, autorizat. 57% din localităţi nu au o reţea de canalizare cu operator autorizat. Asta înseamnă că statul trebuie să investească în continuu în această infrastructură de bază. (…) Ideea este că trebuie să găsim soluţii, să rezolvăm problema. ‘Anghel Saligny’ vine, în principal, pe apă şi canal, unde sunt 22,5 miliarde de lei alocaţi, adică peste 4 miliarde de euro, numai pe proiecte de apă şi canalizare, în care proiectele au fost depuse, au fost evaluate în toate judeţele. Avem câştigătorii şi suntem în perioada de încheiere a contractelor de finanţare. Pot să vă dau o ştire: săptămâna aceasta o să începem primele plăţi pe Programul ‘Anghel Saligny’, adică vom plăti primele facturi depuse de autorităţile locale, inclusiv pe apă şi canal”, a declarat ministrul, pentru TVR Info.

El a menţionat că vremea este favorabilă realizării acestor investiţii, iar unele autorităţi locale au deja facturi de lucrări.

„E şi o perioadă bună din punct de vedere al vremii, dar autorităţile locale, cele care au câştigat şi au deja contract de finanţare, unele dintre ele au început din timp şi atunci au deja facturi de lucrări”, a completat Cseke Attila. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE