PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cluj: CJ a alocat 1,4 milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru elevi în şcoli rurale

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj informează că a alocat, în ultimele trei luni, aproximativ 1,4 milioane de lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor elevilor din mai multe şcoli situate în localităţi rurale din judeţ.

„În ultimele trei luni Consiliul Judeţean Cluj a alocat 1.378.000 lei pentru 11 comune clujene în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a actului educaţional, precum şi pentru achiziţia unui microbuz şcolar”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de CJ Cluj.

Ultimele fonduri de până acum au fost alocate pentru reparaţii şi reabilitare termică.

„Infrastructura şcolară a judeţului Cluj, îmbunătăţită cu bani de la Consiliul Judeţean. Au fost finalizate lucrările de reparaţii şi reabilitare termică a patru şcoli din judeţ. Lucrările de reparaţii şi reabilitare termică a patru unităţi de învăţământ din judeţul Cluj, finanţate din fonduri de la Consiliul Judeţean, au fost finalizate. Astfel, cei 130.000 de lei alocaţi Primăriei comunei Mica au fost folosiţi pentru achiziţia unei centrale termice noi la Şcoala din Sânmărghita. De asemenea, cu cei 110.000 de lei primiţi, Primăria comunei Sânmărtin a achiziţionat o centrală termică pentru Şcoala Gimnazială Cutca. Totodată, acoperişul Şcolii Gimnaziale din localitatea Suatu a fost reparat de către Primăria comunei Suatu cu ajutorul celor 55.000 de lei acordaţi de forul administrativ judeţean. La rândul ei, Primăria comunei Borşa a efectuat, cu ajutorul celor 17.600 de lei primiţi de la Consiliul Judeţean, reparaţii curente la acoperişul Grădiniţei cu program normal din comuna Borşa”, se precizează în comunicatul CJ Cluj.

Totodată, sunt în derulare procedurile pentru realizarea obiectivelor la instituţiile şcolare din celelalte şapte unităţi administrativ-teritoriale.

„Sumele acordate de Consiliul Judeţean au contribuit la îmbunătăţirea condiţiilor necesare unui proces normal de învăţare. Vom continua să susţinem domeniul şcolar, astfel încât toţi elevii din judeţ să aibă acces la o educaţie de calitate”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE