PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: Alte unsprezece maşini electrice au intrat în dotarea Poliţiei Locale

Alte unsprezece maşini 100% electrice, care au costat aproape 1,9 milioane lei, au intrat, de joi, în dotarea Poliţiei Locale Sector 6, potrivit reprezentanţilor autorităţii locale.

Acestea se adaugă altor şase maşini electrice achiziţionate în luna ianuarie cu bani obţinuţi prin participare la Programul Remat Rabla Plus, se precizează într-o postare pe Facebook a Primăriei Sectorului 6.

Noile maşini ajunse în parcul auto al Poliţiei Locale înlocuiesc unsprezece autoturisme Dacia Logan vechi şi poluante, care au fost duse deja la Remat.

Potrivit administraţiei locale, noile autoturisme sunt marca Renault Zoe, se strecoară uşor în trafic, sunt prietenoase cu mediul şi au o autonomie de peste 350 de kilometri. Ele pot fi încărcate de la cele cinci staţii amplasate la sediul autorităţii locale.

Cele unsprezece maşini vor fi folosite de poliţiştii de la Siguranţă şi Ordine Publică şi au costat 1.896.800 de lei, dintre care 567.000 de lei sunt obţinuţi de la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar restul de la bugetul local.

Parcul auto al Poliţiei Locale Sector 6 numără, în prezent, 69 de maşini.

„Am preluat Poliţia Sectorului 6 cu un parc auto învechit şi poluant. Prin achiziţionarea maşinilor electrice, dăm semnalul tranziţiei către autovehiculele nepoluante. În acelaşi timp, voi încuraja patrulatul pe jos, prezenţa în comunitate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE