PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Satu Mare: 12 blocuri reabilitate termic prin PNRR, cu 14,5 milioane lei

Contracte de finanţare în valoare de 14,5 milioane lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reabilitarea a 12 blocuri din municipiul Satu Mare, au fost semnate de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a informat vineri municipalitatea, printr-un comunicat de presă.

„Avem proiecte aflate în implementare de peste 100 milioane de euro. Aceste proiecte de reabilitare termică, finanţate prin PNRR se alătură celor pe care le avem în derulare şi sunt finanţate din fonduri europene, prin POR. Ne dorim să menţinem ritmul de dezvoltare al oraşului şi facem tot posibilul să obţinem cât mai multe finanţări europene şi guvernamentale”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Contractele au o valoare de 14.491.400 lei, fiind finanţate prin Componenta 5 – Valul renovării din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru reabilitarea şi renovarea energetică a unor instituţii sociale, culturale şi de învăţământ, precum şi a unor clădiri publice şi multirezidenţiale.

Primăria Municipiului Satu Mare a mai depus în luna octombrie în cadrul PNRR cereri de finanţare pentru alte 16 blocuri de locuinţe, care urmează să intre în etapa de evaluare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE