PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Nicuşor Dan: Proiect pentru achiziţia a 22 de troleibuze, prin PNRR, aprobat de Ministerul Dezvoltării

Proiectul pentru achiziţia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, anunţă edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Un nou proiect cu finanţare prin PNRR a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Este vorba despre achiziţia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă. Suma care a fost aprobată este de 55.234.353 lei (fără TVA). Acestea se adaugă altor 100 de troleibuze pe care le vom achiziţiona cu bani de la Fondul de Mediu, pentru care Primăria Capitalei are deja licitaţia în desfăşurare”, a scris primarul general pe Facebook.

În luna mai, Nicuşor Dan anunţa că a depus cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi.

„Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcţiona şi cu baterii pentru un număr de kilometri). E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani şi jumătate şi care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert. Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună şi confort sporit în Bucureşti”, anunţa edilul general, pe Facebook. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE