PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Consiliul Judeţean a aprobat un proiect cu fonduri PNRR pentru reducerea infecţiilor nosocomiale la SCJU

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a aprobat, joi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de dotare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” cu echipamente moderne pentru reducerea infecţiilor nosocomiale, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea acestui proiect este de 26.102.801 de lei.

„Vom accesa fonduri europene pentru a dota cea mai mare unitate medicală din judeţ cu aparatură de ultimă generaţie, pentru a preveni şi reduce infecţiile intraspitaliceşti, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice. Vorbim de zeci de echipamente de sterilizare, dezinfecţie şi decontaminare, precum şi pentru depistarea şi analiza microorganismelor. Multe dintre aceste dispozitive medicale vor fi folosite în cadrul blocului operator. De asemenea, vor fi achiziţionate şi diverse sisteme de instruire şi verificare a normelor de igienă”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Proiecte similare au fost aprobate şi pentru celelalte spitale din subordinea CJ Galaţi – Spitalul de Boli Infecţioase „Sf.Cuvioasa Parascheva”, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul „Anton Cincu” Tecuci.

Toate aceste proiecte, inclusiv cel de la Spitalul Judeţean, au o valoare totală de aproximativ 36 de milioane de lei, urmând a fi depuse spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE