PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 4: Peste 500 de milioane de lei, obţinuţi prin PNRR pentru reabilitarea termică a blocurilor

Peste 500 de milioane de lei obţinuţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi investiţi în reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 4, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, marţi, AGERPRES.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a semnat, luni, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Nicolae Ciucă şi a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, un prim contract de finanţare, în valoare de 530 de milioane de lei, fonduri accesate şi obţinute prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Banii vor fi investiţi în lucrări complexe de eficientizare energetică pentru 78 de blocuri de locuinţe din Sectorul 4, situate în zone precum: Reşiţa, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului. Acesta imobile au nevoie urgentă de „intervenţii consistente”, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case şi să diminueze costurile facturilor la încălzire. Blocurile au fost expertizate, iar documentaţia tehnico-economică a fost finalizată. După semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va începe montarea schelelor pentru reabilitarea propriu-zisă a imobilelor.

Valul renovării în Sectorul 4 va continua cu semnarea celorlalte şase contracte de finanţare, ale căror documente premergătoare au fost deja aprobate. Totodată, alte cinci cereri de finanţare similare au fost depuse în cadrul celei de a doua etape a programului de eficientizare energetică din cadrul PNRR. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE