PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Aeroportul din Craiova implementează un proiect de 60 milioane lei pentru creşterea gradului de siguranţă

Aeroportul Internaţional din Craiova va implementa un proiect de 60 milioane lei, sumă cu care va achiziţiona utilaje şi echipamente specifice intervenţiilor de urgenţă sau de întreţinere a suprafeţelor de mişcare de pe aeroporturi, în vederea creşterii gradului de siguranţă pentru pasageri.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, contractul pentru acest proiect finanţat din fonduri europene, cu co-finanţare din partea CJ, a fost semnat joi de către directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Sorin Manda, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Este un proiect pentru creşterea gradului de siguranţă a operaţiunilor aeriene, iar contractul a fost parafat azi la Ministerul Transporturilor. Astfel, valoarea totală a fondurilor europene atrase şi implementate la Aeroportul Internaţional Craiova, în acest moment, a ajuns la 150 de milioane de euro. Valoarea contractului câştigat este de aproape 60 de milioane de lei, cu o co-finanţare asigurată de Consiliul Judeţean Dolj de 840.000 de lei. Prin acest proiect, se vor achiziţiona utilaje şi echipamente specifice intervenţiilor de urgenţă sau de întreţinere a suprafeţelor de mişcare de pe aeroporturi”, a declarat, joi, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Aeroportul Internaţional Craiova este în continuă dezvoltare, iar acest lucru se observă şi prin numărul de pasageri pe care îl înregistrează. Vasile afirmă că, miercuri, a fost atins pragul de 400.000 de călători ce au tranzitat aeroportul în acest an, în timp ce ultimele patru luni au fost luni record ca număr de pasageri, depăşindu-se chiar şi valorile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului de referinţă 2019.

„Modernizarea aeroporturilor din România continuă! Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru Aeroportul Internaţional din Craiova. Prin acest nou proiect vor fi achiziţionate echipamente pentru asigurarea unor servicii de prevenţie şi de intervenţie împotriva incendiilor, dar şi pentru buna funcţionare a pistei în cazul condiţiilor meteo nefavorabile. (…) Achiziţia are o valoare de 12 milioane de euro, este obligatorie pentru respectarea regulamentelor internaţionale din domeniul aviaţiei şi va fi finanţată prin fonduri europene (FEDR). Procedura trebuie să se încheie până cel mai târziu la sfârşitul anului viitor (2023)”, a scris joi ministrul Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, printre echipamentele şi utilajele care vor fi achiziţionate se numără: autospeciale pentru curăţarea pistei şi pentru îndepărtarea zăpezii; echipamente pentru degivrarea pistei şi a aeronavelor; echipamente pentru determinarea coeficientului de frânare pe suprafeţele aeroportuare; autospeciale pentru stingerea incendiilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE