PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: A fost semnat un contract de 300 de milione de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare din judeţ

Un contract de finanţare de peste 300 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Vâlcea a fost semnat miercuri, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Constantin Rădulescu.

De investiţiile prevăzute în proiect vor beneficia 34 de unităţi administrativ-teritoriale, investiţiile vizând realizarea a 25 de sisteme de alimentare cu apă şi 15 sisteme de colectare şi tratare a apei uzate, a precizat Constantin Rădulescu.

„Au existat numeroase şedinţe, întâlniri între Consiliul Judeţean Vâlcea, ADI APA, Apavil SA, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, primarii din judeţ, sute de oameni implicaţi într-un proiect pe care unii îl vedeau pierdut. Da, miercuri, 2 noiembrie 2022, s-a semnat contractul de finanţare! Însă greul de-abia acum începe, pentru că cei 261 milioane euro fără TVA (peste 300 milioane euro – valoare totală), trebuie cheltuiţi în urma unor proceduri, a licitaţiilor care şi ele durează. (…) Este un contract uriaş pentru judeţul nostru, în care Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea au avut un rol determinant”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, într-o declaraţie de presă.

De investiţiile prevăzute în proiect, ce se va derula etapizat, vor beneficia aproximativ 54.000 de vâlceni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE