PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Covasna: 38 de tineri au solicitat subvenţia de 50 de euro pentru plata chiriei acordată de Primăria Sfântu Gheorghe

Un număr de 38 de tineri au depus cereri pentru subvenţia de 50 de euro pe care Primăria Sfântu Gheorghe o acordă lunar pentru plata chiriei.

Viceprimarul municipiului, Varga Fruzsina, a declarat, miercuri, că 28 dintre aceştia beneficiază deja de acest ajutor.

Programul de subvenţionare a chiriilor a fost lansat de autorităţile locale la finele anului trecut şi se adresează tinerilor care locuiesc, lucrează sau sunt studenţi în Sfântu Gheorghe. Aceştia pot beneficia de un ajutor lunar de 50 de euro pentru plata chiriei, dar nu mai mult de 25% din valoarea totală lunară a acesteia.

Autorităţile locale speră că acest sprijin va contribui, pe de o parte, la reducerea exodului tinerilor, iar, pe de alta, la stimularea tinerilor din municipiu plecaţi la muncă sau la studii în ţară sau străinătate să revină pe meleagurile natale.

„Pentru a beneficia de acest sprijin, printre altele, solicitantul trebuie să fie major, să aibă maximum 35 de ani la data soluţionării cererii, să aibă domiciliul sau reşedinţa în Sfântu Gheorghe, să fie absolvent de liceu sau şcoală profesională, să aibă un loc de muncă în Sfântu Gheorghe, să aibă un contract de închiriere valabil pe o perioadă de cel puţin 4 luni, înregistrat la ANAF, să nu deţină sau să nu fi deţinut în ultimii 5 ani o cotă-parte mai mare de jumătate dintr-o locuinţă, să nu fie rudă până la gradul IV inclusiv cu proprietarul imobilului de la care închiriază locuinţa şi să nu aibă datorii la bugetul local”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei.

Tinerii care nu sunt studenţi vor beneficia de această facilitate numai dacă au reşedinţa în municipiul Sfântu Gheorghe de minim 6 luni la data depunerii cererii.

Cei interesaţi de subvenţionarea chiriei trebuie să depună o cerere şi documentele necesare la Biroul pentru Tineret al Primăriei aflat pe strada Korosi Csoma Sandor nr. 5, vis-a-vis de Teatrul „Andrei Mureşanu”.

Autorităţile locale au lansat acest program ca răspuns la una dintre cele mai mari probleme semnalate de tinerii din Sfântu Gheorghe, în cadrul unei consultări realizate de Primărie, şi anume dificultatea de a obţine o locuinţă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE