PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: A fost semnat primul contract de finanţare pentru un bloc care va fi modernizat cu fonduri PNRR

Primăria municipiului Galaţi a semnat primul contract de finanţare pentru un bloc din cele 23 care vor fi modernizate în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre blocul D1, din Cartierul Micro 20, care va beneficia de ample lucrări de modernizare, valoarea totală maximă eligibilă fiind de 9.908.887 lei.

Acesta este unul dintre cele 23 de blocuri pentru care Primăria municipiului Galaţi a depus proiecte pe Componenta 5 – Valul Renovării, în cadrul PNRR.

La blocul D1 sunt prevăzute următoarele lucrări pentru creşterea eficienţei energetice: înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planşeului peste subsol, izolarea termică a pereţilor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura blocului de locuinţe; repararea elementelor de construcţie ale faţadei, reabilitarea/ modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea/modernizarea lifturilor.

Perioada de implementare a proiectului este de 26 luni.

Blocul D1 a fost construit în anul 1977, are regimul de înălţime S+P+10E+Eth, este format din două scări ce cuprind 88 de apartamente, proprietarii acestora fiind beneficiarii acestui proiect de reabilitare termică.

Primăria municipiului Galaţi a depus în cadrul PNRR proiecte privind modernizarea a 23 de blocuri din diferite cartiere ale oraşului, iar opt dintre acestea au fost aprobate pentru finanţare, iar celelalte sunt în evaluare.

În cadrul PNRR au fost aprobate până acum 13 proiecte, în valoare de 33,3 milioane de euro, ce presupun achiziţia a 20 de autobuze electrice, construirea unei noi creşe şi renovarea celor 8 blocuri. Astfel, 10 proiecte vor primi finanţare, iar trei se află deja în implementare – renovarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, elaborarea documentaţiei Planului de urbanism general şi reabilitarea blocului D1. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE