PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Fondurile necesare funcţionării spitalelor din subordinea Consiliului Local Sector 1, suplimentate cu aproape 30 de milioane de lei

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, suplimentarea cu aproape 30 de milioane de lei a fondurilor necesare funcţionării spitalelor din subordinea autorităţii locale.

Rectificarea bugetară a fost adoptată cu 18 voturi „pentru” şi 9 abţineri, cu cinci amendamente formulate de consilierii locali liberali.

Potrivit viceprimarului Sectorului 1, Ramona Porumb (PNL), unul dintre acestea a constat în majorarea fondurilor pentru secţiunea de funcţionare a capitolului referitor la spitale cu 28,8 milioane de lei pentru funcţionarea şi plata utilităţilor şi diminuarea cu această sumă a secţiunii de funcţionare de la Străzi.

Un alt amendament prezentat în şedinţa de Consiliu Local de viceprimarul Ramona Porumb a presupus o majorare de 40 de milioane de lei la secţiunea de dezvoltare a capitolului „Alte servicii” în domeniul locuinţelor, serviciilor şi dezvoltării comunale, în vederea majorării capitalului social al SC CET Griviţa SRL.

Ea a precizat că banii sunt necesari derulării şi realizării studiilor tehnice şi demarării construirii unui CET în cartierul Aviaţiei, ai cărui locuitori suferă din cauza faptului că iarna nu au apă caldă şi căldură.

Ramona Porumb a precizat că amendamentul a presupus şi diminuarea sumei de la secţiunea de dezvoltare a subcapitolului „Consolidarea şi restaurarea monumentelor istorice” cu 35 de milioane de lei şi de la secţiunea de funcţionare a capitolului „Întreţinere grădini publice, parcuri, spaţii verzi, baze sportive” şi de agrement cu 5 milioane de lei.

Restul amendamentelor PNL au vizat alocarea a 2 milioane de lei pentru reparaţii ale Adăpostului Odăi, a 6 milioane de lei pentru dotări la Colegiul Tehnic Media şi reparaţii la căminele acestei instituţii de învăţământ şi a 700.000 de lei privind proiectare, expertiză tehnică, documentaţii necesare pentru reabilitarea pieţelor Pajura şi Domenii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE