PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Patru firme au depus oferte pentru construirea stadionului lego din Timişoara

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că patru firme s-au înscris, luni, la licitaţia pentru proiectarea şi construirea stadionului cu nouă mii de locuri care se va ridica în Calea Buziaşului, printr-o investiţie de 122 de milioane de lei asigurată de la bugetul local.

Investiţia ar urma să fie finalizată în doi ani şi jumătate.

„Ne zbatem ca Timişoara să nu rămână singurul oraş mare din România fără stadion. Pentru oraş este un efort financiar uriaş, însă pentru sportul local este o investiţie vitală şi urgentă. Dacă totul merge bine, stadionul ar putea fi proiectat şi ridicat în doar doi ani şi jumătate. Va avea o capacitate de minim nouă mii de locuri, iar lângă el vom construi o parcare, un parc şi un loc de joacă. Investim în viitorul acestui oraş şi sperăm ca şi proiectul noului stadion mare, care se va ridica peste ‘Dan Păltinişanu’, gestionat de CNI şi Consiliul Judeţean, să se deblocheze cât mai repede”, arată Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Aceasta este cea de-a treia licitaţie organizată pentru construirea stadionului de tip lego, la primele două neprezentându-se niciun ofertant, întrucât banii puşi la dispoziţia proiectului erau prea puţini.

Prima licitaţie a fost lansată la finele anului trecut, pentru ridicarea unui stadion pe structură metalică, dar în februarie procedura s-a anulat, întrucât firmele interesate n-au depus toate documentele necesare conform fişei din SICAP pentru validarea preţului final.

Conform planurilor, stadionul va avea o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi şi minimum 9.000 de locuri, din care 508 vor deservi secţiunea VIP, iar 102 locuri vor fi la loje.

Stadionul va avea fundaţia din beton şi structura metalică, fiind evaluat de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE