PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ministerul Apărării va pune la dispoziţia Primăriei ortofotoplanurile realizate pentru întreg teritoriul Capitalei

Ministerul Apărării Naţionale urmează să pună la dispoziţia Municipalităţii, în mod gratuit, ortofotoplanurile realizate în perioada 2010-2030, în format digital, conform unui protocol de colaborare care va fi încheiat între cele două părţi.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.

„Un proiect important – un parteneriat cu Ministerul Apărării pentru obţinerea ultimelor ortofotoplanuri realizate, astfel încât tot ce înseamnă de acum încolo lucrări care se realizează în cadrul PUG şi alte informaţii care au natură geo-spaţială să se facă pe aceste date actualizate ale Bucureştiului”, a precizat edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Conform hotărârii, „se aprobă încheierea unui Protocol între Ministerul Apărării Naţionale şi CGMB privind punerea la dispoziţie, cu titlu gratuit, a ortofotoplanurilor în format digital, realizate în perioada 2010-2030, pentru întreg teritoriul administrativ al Municipiului Bucureşti”.

Punerea la dispoziţie a ortofotoplanurilor se va realiza pe bază de proces-verbal semnat de către reprezentanţii legali ai Agenţiei de informaţii geospaţiale a apărării „General de divizie Constantin Barozzi” şi reprezentanţii Direcţiei de Mediu şi ai Direcţiei Patrimoniu.

Totodată, MAPN va avea obligaţia să pună la dispoziţia CGMB ortofotoplanurile realizate pentru întreg teritoriul administrativ al Capitalei, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a protocolului.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va avea obligaţia de a asigura MAPN suporturile magnetice sau optice necesare pentru inscripţionarea ortofotoplanurilor. CGMB nu va putea utiliza ortofotoplanurile în scopul obţinerii de avantaje economice sau comerciale, directe sau indirecte, MAPN păstrând toate drepturile de autor asupra acestora. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE