PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: Peste 700 de cereri pentru locuinţe sociale, la Deva; 15% din dosare sunt actualizate

Doar 15% din dosarele depuse de locuitorii municipiului Deva pentru acordarea unei locuinţe sociale au documentele actualizate, luni, 31 octombrie, fiind ultima zi pentru înaintarea actelor solicitate de către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Deva.

„Toţi solicitanţii de locuinţe sociale aflaţi în evidenţa DAS Deva au fost notificaţi, în scris, în luna septembrie 2022, cu privire la termenul limită de actualizare a dosarelor. Lista de priorităţi cu solicitanţii îndreptăţiţi să beneficieze de o locuinţă socială în anul 2023 va fi supusă dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva în luna noiembrie 2022”, a informat luni Primăria Deva.

Dosarele care nu au fost actualizate până la termenul limită, vor fi scoase de pe lista de priorităţi pentru anul 2023.

Datele oficiale ale Biroului Fond Locativ arată că în evidenţele DAS Deva se află peste 700 de dosare de locuinţe sociale şi mai mult de trei sferturi dintre acestea nu au fost actualizate de cel puţin cinci ani.

Pe de altă parte, în acest an au fost depuse 33 de dosare pentru atribuirea unei locuinţe sociale.

În prezent, DAS Deva administrează un număr de 657 de locuinţe sociale – garsoniere, apartamente şi camere de cămin, situate în 17 imobile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE