PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: CJ va depune un proiect cu fonduri europene pentru construirea de alei cu pavaj solar în Grădina Botanică

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va depune în cadrul Programului Operaţional Regional 2021-2027 un proiect privind modernizarea Grădinii Botanice care cuprinde, în premieră pentru România, şi construirea de alei cu pavaj solar, informează, luni, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, întreaga investiţie presupune ample lucrări de modernizare a Grădinii Botanice, amenajarea unor spaţii verzi pentru desfăşurarea de activităţi educaţionale în domeniul mediului şi retehnologizarea Planetariului.

„Vom moderniza întreaga Grădină Botanică, de la spaţiile verzi şi alei, la mobilier urban şi iluminat. Ca un element cu totul şi cu totul deosebit şi cred că pentru prima oară în ţară, vom monta pe o parte din aleile principale ale Grădinii Botanice pavaj solar, prin care vom capta energia solară, care va fi transformată în energie electrică şi utilizată pentru iluminat şi funcţionarea diverselor reţele ce deservesc Grădina Botanică. Mai mult, vom crea arii tematice în spaţiul verde, astfel încât să putem organiza diverse activităţi educaţionale şi non-formale pentru copii, tineri şi persoane cu dizabilităţi. De asemenea, vom dota cu tehnologie de ultimă generaţie Planetariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

El a precizat că în acest moment se lucrează la realizarea documentaţiei tehnice, în funcţie de care va fi stabilită şi valoarea acestei investiţii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE