PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 2: Anul acesta este prevăzută o sumă record la investiţii – aproape 700 de milioane de lei

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a semnalat că anul acesta se înregistrează o sumă record la investiţii, aproape 700 de milioane de lei.

„Avem în acest an un record de investiţii şi nu doar ca sumă (…), aproape 700 de milioane de lei investiţii anul acesta în Primăria Sectorului 2 (…). Ce mai e record este şi procentul din buget. Dacă în 2020 aveam 20% investiţii din bugetul total, anul acesta avem 42%”, a spus Radu Mihaiu, joi, cu prilejul prezentării bilanţului după doi ani de mandat.

El a precizat că 300 de milioane de lei merg la reabilitări termice de blocuri, 175 de milioane de lei – pe modernizări de şcoli. Radu Mihaiu a informat că 125 de milioane de lei sunt prevăzuţi pentru modernizări de drumuri şi străzi, iar aproape 70 de milioane de lei pentru investiţii în spaţii verzi.

Primarul Sectorului 2 a afirmat că o parte din aceşti bani vin de la bugetul central. „Avem 460 de milioane de lei în proiecte depuse în platforma Ministerului Fondurilor şi cea a Ministerului Dezvoltării”, a declarat Radu Mihaiu.

În altă ordine de idei, el a spus că a tăiat cheltuielile supradimensionate.

„Am mai scăzut cheltuielile, reducând aparatul Primăriei. Am comasat Primăria cu o direcţie subordonată şi am redus cu aproape 10% numărul de oameni care lucrează în Primărie”, a informat Radu Mihaiu.

El a precizat că autoritatea locală intenţionează să ajungă la peste 50% din buget alocat pentru investiţii şi că autoritatea locală urmăreşte ca 30% din bugetul Sectorului 2 să fie format din fonduri europene nerambursabile.

Radu Mihaiu a spus că autoritatea locală a reabilitat peste 16 parcuri şi a semnat un contract cu Ordinul Arhitecţilor din România pentru organizarea unui concurs de soluţii privind salba de lacuri. El a menţionat că Primăria Sectorului 2 va reface Parcul Plumbuita şi Parcul Naţional.

„Vrem să facem tramvaiul care să ducă din Pantelimon în Pipera”, a anunţat edilul Sectorului 2.

El a declarat că în Sectorul 2 sunt cele mai bune condiţii de şcolarizare din toată ţara şi că autoritatea locală va moderniza o serie de unităţi de învăţământ.

„Pregătim un caiet de sarcini pentru a scoate la licitaţie inclusiv aleile din spatele blocurilor, în aşa fel încât să putem avea curăţenie nu doar la stradă, ci şi în spatele blocului”, a informat Radu Mihaiu.

Potrivit acestuia, autoritatea locală şi-a propus să reabiliteze termic 100 de blocuri în 2023, dintre care 25 prin PNRR, iar restul de 75 din fonduri locale şi de la Banca Europeană de Investiţii.

ALTE ȘTIRI RECENTE