PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ministerul Finanţelor a primit a doua tranşă de bani din PNRR, ajungând la un grad de încasare de 14% din totalul alocat

Ministerul Finanţelor a primit a doua tranşă de bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi a ajuns astfel la un grad de încasare de 14% din totalul alocat.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, ministerul a încasat joi suma de 173 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 150.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„Adăugând şi prima tranşă încasată în urmă cu două săptămâni, cea de 82 de milioane de lei, ajungem, astăzi, să avem aproape 14% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Vreau să îi felicit şi pe colegii de la Ministerul Muncii care au încasat, alături de noi, şi prima şi a doua oară şi sperăm că în curând să fim tot mai mulţi cu veşti bune despre tragerile din acest plan ambiţios şi necesar pentru România”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Prin conectarea celor 150.000 de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziţia şi punerea în funcţiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziţiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), depăşeşte 334 de milioane de lei.

Următoarea tranşă, în valoare de 105 milioane euro, va fi încasată la începutul anului viitor şi este condiţionată de conectarea la ANAF, până la sfârşitul anului 2022, a unui număr de minim 600.000 de case de marcat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE