PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bistriţa-Năsăud: Clădirea Palatului Administrativ va fi reabilitată termic prin PNRR

Clădirea Palatului Administrativ din municipiul Bistriţa, care adăposteşte Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, dar şi sediile altor instituţii, va fi reabilitată termic cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), estimate la aproximativ 4 milioane de euro, a anunţat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, subprefectul Atilla Decsei.

Contractul de finanţare a fost semnat în cursul zilei de miercuri, la Bucureşti.

Lucrările vor consta în izolarea termică interioară a clădirii, montarea unor pompe de căldură şi a unor staţii de încărcare pentru maşinile electrice, dar şi înlocuirea instalaţiilor electrice şi sanitare.

„În următoarele trei luni, se vor demara achiziţiile pentru proiectul tehnic, pentru lucrări, pentru consultanţă şi, undeva din primăvară, dacă totul decurge bine, se vor demara şi lucrările la Palatul Administrativ. Acest palat a fost construit între anii 1970-1972 şi de atunci putem spune că pe sectoare sau pe porţiuni foarte mici a fost renovat. (…) Vor fi montate şi trei staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Toată instalaţia electrică şi sanitară va fi schimbată, se vor monta pompe de căldură. Valoarea contractului este de aproximativ 4 milioane de euro, din care 3,5 milioane sunt eligibile prin PNRR, iar diferenţa va fi suportată de Ministerul de Interne”, a spus subprefectul.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

Pe durata lucrărilor, este posibil ca birourile în care lucrează angajaţii Prefecturii, inclusiv cei de la Paşapoarte şi de la Permise, şi cei ai Consiliului Judeţean să fie restrânse sau chiar mutate în alte spaţii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE