PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Galaţi: Consiliul Judeţean va construi o pistă de biciclete de 30 de kiliometri, cu fonduri europene

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va depune pe fonduri europene, în cadrul unui program gestionat de Administraţia Fondului de Mediu, un proiect de amenajare a unui amplu traseu pentru biciclişti, pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri, în valoare de 22 de milioane de lei, informează, luni, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, turul pe două roţi pleacă de la Lacul Vânători, apoi trece prin satul Costi, pe la Vânători şi Odaia Manolache, loc din care cicliştii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cişmele – Smârdan – intersecţia cu DJ251.

„Este un proiect la care ţin foarte mult şi pe care ni l-am dorit de mult timp. Avem din ce în ce mai mulţi pasionaţi de biciclete, astfel că ne-am gândit să amenajăm un traseu doar pentru ei, departe de zgomotul şi traficul din oraş. Astfel, gălăţenii vor putea să se plimbe cu bicicleta pe o pistă modernă şi sigură până la Pădurea Gârboavele sau până în zona localităţii Smârdan. Va fi o pistă de biciclete modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar, cu echipamente de protecţie, pasaje şi poduri acolo unde este nevoie, rasteluri şi iluminat public. În cadrul unei şedinţe extraordinare, am preluat de la comuna Vânători o parte din terenul pe care va fi amenajată această pistă de biciclete, astfel încât să putem depune spre finanţare cât mai repede acest proiect”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea maximă eligibilă a acestui program este de 22 de milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE