PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Argeş: Investiţie de 25 de milioane de lei în cadrul celui mai mare proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă

Primăria Piteşti a anunţat începerea lucrărilor de extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, investiţie de 25 de milioane de lei derulată în cadrul celui mai mare proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă.

„SC Apă Canal 2000 SA a semnat contractul de lucrări aferente proiectului ‘Reabilitarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Piteşti – Zona Sud’, acesta fiind parte a ‘Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Judeţul Argeş în perioada 2014 – 2020’, finanţat din fonduri europene. Contractul are ca obiective principale extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă potabilă, extinderea şi reabilitarea reţelelor de canalizare menajeră, precum şi execuţia unei staţii de pompare apă uzată”, se arată într-un comunicat al administraţiei locale.

Conform aceleiaşi surse, lucrările vor fi executate de o asociere de firme din Argeş.

„Valoarea contractului este de 25.323.904,92 lei fără TVA, durata de execuţie a lucrărilor fiind de 12 luni de la data semnării, cu o perioadă de garanţie de 36 de luni”, se mai menţionează în comunicat.

În cadrul proiectului vor fi extinse pe mai multe străzi reţeaua de alimentare cu apă – peste 2,5 kilometri, precum şi reţeaua de canalizare – peste 1,3 kilometri. De asemenea, vor fi realizate noi racorduri şi branşamente şi vor fi montaţi hidranţi supraterani. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE