PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bacău: Creşă renovată cu 500.000 euro, fonduri europene

Creşa numărul 3 din municipiul Bacău a intrat într-un proces reabilitare, în cadrul unui proiect european în valoare de 500.000 euro.

Primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a declarat că investiţia este asigurată în proporţie de 98% din fonduri europene.

„Există şi câteva elemente surpriză, descoperite odată cu intrarea în şantier, dar cred că şi constructorul înţelege urgenţa realizării lucrărilor, pentru a fi pregătiţi în toamna anului viitor să readucem copiii de vârsta antepreşcolară într-o creşă conform cu noile cerinţe europene. Am spus de la bun început că sunt un susţinător al măsurilor care aduc beneficii pentru toţi părinţii, în sensul de a-i sprijini să îşi crească copiii armonios, pe termen lung. Investiţiile în educaţie şi în unităţile de învăţământ sunt, cred, cel mai bun exemplu”, a precizat Lucian Daniel Stanciu-Viziteu.

Investiţia de la creşă presupune creşterea eficienţei energetice a clădirii, reparaţii, igienizare, refacerea completă a interioarelor, modernizarea spaţiilor de serviciu, reabilitarea blocului alimentar şi dotarea sa, realizarea unei scări metalice exterioare de incendiu şi dotările interioare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE